OPLOSSING

Airconditioning

Met een airco kunt u koelen én verwarmen. Een airco kunt u dus ook zien als een alternatief voor een (hybride) warmtepomp.

Soorten airco’s

Een airconditioning voert binnenlucht af en blaast gekoelde (of verwarmde) lucht terug de ruimte in. Er zijn vier soorten systemen. Deze verschillen in werking, vermogen, omvang en montage. Welk past het beste bij uw situatie?

ŸMobiele airco

Deze kunt u in elke gewenste ruimte zetten. Het is namelijk is draagbaar of staat op wielen. Het zuigt warme lucht uit de ruimte, koelt dit door middel van de koelvloeistof en blaast de gekoelde lucht terug de ruimte in.

ŸSplit airco

Ook de split airco werkt met behulp van koelvloeistof. Alleen worden nu de werkende delen opgesplitst in twee units. De binnenunit onttrekt warmte aan de lucht, de buitenunit geeft de warmte af.

ŸMonoblock airco

Zoals de naam al verraadt bestaat deze airco uit één unit. Deze leidt de warme afgezogen lucht langs een warmtewisselaar. De gekoelde lucht blaast het terug de ruimte in, de afgenomen warmt voert het af naar buiten.

ŸVaste airco

De vaste airco wordt aan de wand bevestigd. Het bestaat uit een binnen- en buitenunit en is geschikt om voor grote ruimten. U kent ze vast wel, de cassettes aan de wand of plafond. Satelliet-airco’s zijn volledig weggewerkt. Een VRF airco kan verschillende ruimten tegelijkertijd koelen en verwarmen.

Hoeveel vermogen heeft u nodig?


Dat hangt af van de grootte van uw binnenruimte. Een indicatie:          

Ruimtes tot 70 m³        >          2.5 kW
Ruimtes tot 120 m³      >           3.5 kW
Ruimtes tot 170 m³      >           5.0 kW
Ruimtes tot 240 m³      >          7.0 kW

Bent u er ook klaar voor?

Bel 06 82799879 of mail ons Info@gdgklimaattechniek.nl voor een vrijblijvende offerte!